مبانی نظری پایان نامه سبک های فرزندپروری

مبانی نظری پایان نامه سبک های فرزندپروری مبانی نظری پایان نامه سبک های فرزندپروری

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 40 KB

تعداد صفحات : 41

بازدیدها : 633

برچسبها : سبکهای فرزندپروری

مبلغ : 13200 تومان

خرید این فایل

دانلود مبانی نظری فصل دوم پایان نامه روانشناسی سبک های فرزندپروری

فهرست مطالب

سبک های فرزندپروری

راه های انتخاب روش های تربیتی

مسئولیت و سلامت روانی والدین

ویژگی های کودکان

محیط؛ منابع استرس و حمایت

تعریف سبک های فرزندپروری

عوامل مؤثر بر سبک های فرزندپروری

طبقه اجتماعی و پرورشی کودک

کنش های متقابل بین والدین و کودک و ترتیب تولد

شخصیت و نگرش ها و رفتار والدین

تکنیک های والدین جهت اعمال کنترل

تکنیک قدرتی اثباتی

تکنیک امری کاربردی

تکنیک القایی خودگرا

تکنیک های القایی

محروم سازی از عشق

اندرز

حفظ رابطه

سنخ شناسی فرزندپروری

سبک فرزندپروری سهل گیر

سبک فرزندپروری بی اعتنا

سبک فرزندپروری مقتدر

سبک فرزندپروری مستبد یا سلطه گر

روابط والدین فرزندان در ادوار مختلف

روابط والدین فرزندان در جامعه پیش صنعتی (جامعه سنتی)

روابط والدین فرزندان در قرن نوزدهم (خانواده های بورژوآ)

روابط والدین فرزندان در زمان ایران باستان (پیش از اسلام)

تغییر در الگوی تربیت فرزندان در ایران

انواع تیپ های خانواده

خانواده متزلزل

خانواده متعادل

خانوادۀ متکامل

سبک های فرزندپروری

سبک های فرزندپروری راتر

الگوی فرزندپروری شیفر

الگوی زیگلمن

سبک های فرزندپروری بامریند

مقایسه بین 3 سبک فرزندپروری بامریند

مؤلفه های سبک های فرزندپروری

منابع و مأخذ

منابع فارسی

منابع انگلیسی

*************************

مبانی نظری سبک های فرزندپروری

راه های انتخاب روش های تربیتی

تا چند سال اخیر، اکثر مطالعات مربوط به اجتماعی شدن بر این نکته تأکید داشت که فنون تربیت و رفتارهای والدین، بر رشد کودک اثر می گذارد و به آن شکل می دهند. این تحقیقات نقش کودک را به عنوان عامل تعیین کننده اجتماعی شدن خود نادیده می گرفت. این دیدگاه در طول سال های اخیر تحول یافته است و امروزه، شایستگی والدین را بر اساس سه عامل تعیین کننده مهم در نظر می گیرند: مسئولیت و سلامت روانی والدین، ویژگی های کودک و منابع استرس و حمایت کننده که در درون و بیرون خانواده (محیط) وارد عمل می شوند.

مسئولیت و سلامت روانی والدین

تعلیم و تربیت کودکان تحت تأثیر شخصیت والدین آنها قرار می گیرد. به این ترتیب، والدین آشفته بیش از دیگران، با خطر داشتن کودکان آشفته، روبه رو خواهند بود. یکی از تحقیقات آمریکایی، که بر روی 693 خانواده و طی یک دوره شش ساله انجام گرفت، نشان داده است که 64% کودکانی که اختلال های عاطفی نشان می دادند، به مادرانی تعلق داشتند که دارای اختلال های روانی بودند. در خانواده هایی که تنها پدر نشانه ها یا اختلال های عاطفی داشت47 % کودکان اختلال داشتند. 72% کودکان مسأله دار، در خانواده هایی بودند که پدر و مادر هر دو اختلال داشتند و این درصد دو برابر اختلال روانی کودکان بود که در خانواده های آنها از این دو نوع اختلال ها وجود نداشت. پژوهشگران دیگر کشف کرده اند که تحریک پذیری دائمی والدین می تواند به سلامت عاطفی کودک و به رشد و توانایی های شناختی او آسیب برساند. مادرانی که از افسردگی رنج می برند، در مقایسه با دیگر مادران، با فرزند خود کمتر عاطفی، کمتر خودمختار و بیشتر محافظه کارند. همچنین آنها با کودک بزرگتر خود کمتر بردبارند و بیشتر تمایل دارند که او را تنبیه کنند. برعکس، کودکان تقریباً یک ساله ای که والدین شاد دارند، رابطه عاطفی محکم تری با آنها برقرار می کنند و در نتیجه به نظر می رسد که نسبت به بچه هایی که والدین آنها ظاهراً شاد نیستند، امتیازهای بیشتری بدست می آورند.

...

مؤلفه های سبک های فرزندپروری

در الگوهای نظری جدید از سبک های فرزندپروری، به ابعاد و مؤلفه های این سبک توجه ویژه ای گردیده است. بر طبق این پژوهش ها، سبک های فرزندپروری اقتدار منش شامل ابعاد گرمی و حمایت گری، خودتنظیمی ، و خودمختاریمی باشد. سبک های فرزندپروری دیکتاتوری نیز شامل 3 بُعد اجبار فیزیکی ، خصومت کلامی ، غیرتوضیحی-تنبیهی و در نهایت سبک فرزندپروری سهل گیرانه، شامل یک بُعد مهم به نام بی توجهی است.

ویژگی ارتباطی (حمایتی و پذیرا) که حمایت هیجانی، ارتباط دوسویه، محیطی منعطف، همراه با پاسخدهی والدین را شامل می شود. ویژگی نظم و کنترل در سبک اقتدار منش، پاسخ دهی منطقی برای انجام امور، فراهم سازی محیطی برای بیان احساسات و عقاید فرزندان و استفاده از نظرات آنان در ایجاد قواعد خانوادگی است. بُعد اجبار فیزیکی به معنای بکارگیری فراوان تنبیهات، نامشخص و خشن، همراه با کنترل زیاد و پذیرندگی پایین برای فرزندان می باشد. بُعد خصومت کلامی با بکارگیری انتقادهای مخرب برای ایجاد نظم در فرزندان مشخص می شود. و بُعد غیر توضیحی-تنبیهی با بکارگیری تنبیهات و حقیر کردن فرزندان با ارائۀ توصیفی بسیار اندک و یا بدون آن می باشد. و در نهایت ویژگی های بی توجهی که ارائه خواسته های اندک همراه با محدودیت های بسیار کم از فرزندان را شامل می شود.

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید